Commercial

Collegiate Peaks Bank - Build by Anna Slowey

Collegiate Peaks Bank RiNo - Rendering

Collegiate Peaks Bank RiNo - Rendering

We've broken ground on one of our new commercial projects - the Collegiate Peaks Bank located in the RiNo neighborhood of Denver. Below are a few shots from the progress of the pour this week.

Comprised of dark masonry, steel, glass, and cross laminated timbers, this commercial project embraces structure as finish and the balance of lightness/transparency vs solid/security. The large glass volume houses the public spaces and sculptural stair within as the cross laminated timbers fold up and over, it structurally supports the folding roofing material above as structure also acts as the warm finish within. Formally, the bank is a contemporary interpretation of a traditional portal framed industrial building

Surround Architecture - Collegiate Peaks Bank construction
Surround Architecture - Collegiate Peaks Bank construction
Surround Architecture - Collegiate Peaks Bank construction

Lems Shoes - Build by Anna Slowey

Surround Architecture - Lems Shoes - Commercial TI

Lems Shoes - Commercial TI

This week we're punchwalking and wrapping up our commercial TI work for the new office space of Lems Shoes, a local shoe company dedicated to "creating sustainable shoes that consider the foot above all else." 

The material palette reflects both the creative energy and draw to the outdoors behind the Lems brand. This includes Wyoming snow fence, oiled MDF, peg board and gymnasium lockers with accents of chartreuse infusing energy into the custom shoe display, steel girders, and interior garage door. 

Surround Architecture - Lems Shoes - Commercial TI
Surround Architecture - Lems Shoes - Lockers
Surround Architecture - Lems Shoes
Walnut slab table by LVTD Design

Walnut slab table by LVTD Design

Surround Architecture - Lems Shoes - Boulder View

207 Canyon - Build by Anna Slowey

207 Canyon - Before (Left) and After (Right) Tenant Improvements

207 Canyon - Before (Left) and After (Right) Tenant Improvements

Last year we began commercial tenant improvements for the exterior and interiors of 207 Canyon, an office complex built in the 1970s. Updated glazing, mechanical systems, exterior/interior material palettes, spacial improvements, and exposing the trusses at the interior made for a huge improvement to the pistachio-hued structure. 

Below we've included a few snapshots of the progress as we're nearing completion with landscape and springtime plants going in at the front courtyard this week.

IMG_2902.JPG
IMG_1972.JPG

Updated with new windows, doors, a custom steel shade trellis (below), and steel panel cladding, the front entrance is given visual definition. The courtyard is currently being landscaped which will be outfitted for outdoor working spaces

Custom steel entry trellis

Custom steel entry trellis

IMG_2578.JPG
IMG_0758.JPG

Above are the interiors for an outdoor outfitters office space. Look closely for the wall being readied for climbing holds. Murals of local outdoor destinations accent the interiors of this space. A low plate height and dropped acoustical tiles of the original building resulted in the interior space feeling compressed and small. By removing these, exposing and painting these trusses white, natural daylight floods the ceiling and allows the space to feel much more comfortable. 

IMG_2257.JPG
IMG_1717.JPG
IMG_2256.JPG
IMG_2252.JPG

Feature wall at the reception awaiting a paint job.

IMG_2338.JPG

A mockup for custom fabricated wood floor tiles salvaged from the timbers of a demolished deck structure onsite.

Collegiate Peaks Bank - Rendering by Anna Slowey

Rendering of Collegiate Peaks Bank in RiNo, Denver

Rendering of Collegiate Peaks Bank in RiNo, Denver

We are excited to announce our new project with Collegiate Peaks Bank in RiNo, Denver. Comprised of dark masonry, steel, glass, and cross laminated timbers, this commercial project embraces structure as finish and the balance of lightness/transparency vs. solid/security. The large glass volume houses the public spaces and sculptural stair within. As the structural cross laminated timbers fold up and over, it acts as the warm finish within while supporting the folding roofing above. Formally, the bank is a contemporary interpretation of a traditional portal framed industrial building.

Woodbourne - Completion by Anna Slowey

One of our recently completed projects includes the commercial tenant improvement for Woodbourne -- a capital management company here in Boulder, Colorado. Their office space is located within the upper level penthouse of Boulder's only high rise office building. Built in 1955, the historic building was landmarked during the renovation process. 

Short floor to ceiling height provided the challenge to fit all required systems (ie heating, cooling, ventilation, fire sprinkler, lighting, electrical, fire alarms) while still maintaining a comfortable clear ceiling height. Responding to this challenge, our team designed and utilized a wood slat dropped ceiling over the main working spaces made of reclaimed wood from packing crates. Pendants playfully pop through the slat ceiling in a manner that responds to the organic serpentine edge of the slat ceiling as well as the black basalt to carpet transition below.

In addition to creating a warm textural element above, we incorporated honed limestone at feature walls such as the entry, black basalt floor,  and white oak flooring to bring softness and comforta to this space dominated by glass and mechanical systems. Custom walnut clad steel filing cabinets with waterfall black granite tops serve to separate circulation from working spaces.

Additionally, the layout and orientation celebrates the outdoor rooftop patio that fully steps into the sweeping views of Boulder and the Flatirons that begins as a horizontal ribbon within the space.

Included are a few shots of Woodbourne below--for the rest of the set, click into our portfolio page here