Rendering

Knollwood - Rendering by Anna Slowey

Rendering

Introducing the rendering of one of our newest residences here in Boulder we call 'Knollwood.' Simple gabled forms comprised of handmade white brike sit atop a plinth of Coloradan limestone. A slate roof provides visual texture and contrast to the white brick while the dramatically sloping topography gives way to the stone mass of the pool. A sliver of glass hints at the water feature beyond.

Pleasant Ridge - Rendering by Anna Slowey

Pleasant Ridge - Rendering

Pleasant Ridge - Rendering

Introducing one of our newest residential projects here in Boulder -- Pleasant Ridge. Uniquely situated within rural fields to be planted with hay and alfalfa, the orientation of the home and barn aim to take in the sweeping views of the foothills from the west through the north as well as the horses grazing from framed views within the home. Strategic placement of native vegetative screens and structures provide wind breaks and focus views towards the foothills and the inner courtyard this orientation creates. A subdued material palette and utilization of traditional rural forms along with the restoration of agricultural use to the site aims to reflect the characteristics of the land and adjacent properties. 

Brookside - Rendering by Anna Slowey

Brookside - Rendering

Brookside - Rendering

We've kicked off a new residential project here in Boulder we call "Brookside." Sited on a heavily wooded lot, out clients loved the idea of connected with the surrounding foliage, tree canopies, and sounds of the nearby creek as if living up in a treehouse. Shown here in the rendering of Brookside, the projecting steel and glass boxes serve to provide this feeling of living out amongst the trees. Follow along with the progress of this home at our Instagram project hashtag #sa_brookside.

Cairn - Rendering by Anna Slowey

"Cairn" - Rendering

"Cairn" - Rendering

Happy Friday! We're kicking off a new project we call "Cairn." The two primary structures sit on this exquisite site to frame out the views up and along the foothills to the west. Both main living spaces and bedrooms turn inward towards the landscape and the courtyard this layout creates. Opening up to the hill rising in back, huge operable doors and high clerestory glazing allows views from the base which criss crosses with running and hiking trails all the way up to the tree lined hilltop. 

If you follow us on Instagram, follow Cairn's progress at our project hashtag #sa_cairn.

Meadow - Rendering by Anna Slowey

"Meadow" - Rendering

"Meadow" - Rendering

We're kicking off a new project we call "Meadow"...rendered above. Relatively simple in form, two stone gables meet via a glass connector while more intimate public spaces such as the library and dining room sit lower into the landscape as wood-clad boxes  at the front side (opposite) of the house. This home opens up into the back courtyard and pool seen here through huge operable glass doors. Keep up with the progress of this home on Facebook and Instagram by way of the project hashtag #sa_meadow. Click into the project folder here for the full rendering. 

View Point - Rendering by Anna Slowey

View Point - Rendering

View Point - Rendering

We're kicking off a new project we call "View Point." We work with a lot of gorgeous sites in and around Boulder, but View Point may be one of our new favorites. Below are some earlier facade and material studies as we diagram and tie in surrounding views and site conditions. 

High Line - Rendering by Anna Slowey

High Line - Rendering

High Line - Rendering

We're kicking off one of our newest residential projects we call "High Line." Located in Denver, this single level home creates the ultimate indoor-outdoor experience and celebrates exposed structure. Check back for more progress on Instagram as we're excited to get a hole in the ground soon. 

Collegiate Peaks Bank - Rendering by Anna Slowey

Rendering of Collegiate Peaks Bank in RiNo, Denver

Rendering of Collegiate Peaks Bank in RiNo, Denver

We are excited to announce our new project with Collegiate Peaks Bank in RiNo, Denver. Comprised of dark masonry, steel, glass, and cross laminated timbers, this commercial project embraces structure as finish and the balance of lightness/transparency vs. solid/security. The large glass volume houses the public spaces and sculptural stair within. As the structural cross laminated timbers fold up and over, it acts as the warm finish within while supporting the folding roofing above. Formally, the bank is a contemporary interpretation of a traditional portal framed industrial building.

Sunset - Rendering by Anna Slowey

Rendering

Rendering

We've been fine tuning the landscape, exterior materials, and interior finishes of Sunset. Working with Marpa Landscape, the approach of the house is shaped by steel and stone sitewalls that form a courtyard housing niwaki trees. As seen in the rendering, these elegantly sculpted trees are larger, planted (not potted), and more sculpted than their bonsai counterparts.

Bierhaus - Rendering by Anna Slowey

Bierhaus - Rendering

Bierhaus - Rendering

We're excited to introduce one of our new residential projects....Bierhaus! The close proximity to some of Boulder's most trafficked hiking destinations provides the challenge of embracing the immediate view of the foothills as well as creating privacy from the foot traffic of the hillside. 

The form--as shown in our rendering above--is the result of this balance and specific orientation of views. Reinforcing that orientation is the metal roofing that wraps down from the gabled slope to create the walls below.

Keep an eye out for progress shots of Bierhaus as we are eager to break ground.

Larkspur - Build by Anna Slowey

Rendering

Rendering

Our residential 'Larkspur' project is nearing completion and we wanted to share a few photos of it's progress. Built on a large corner lot in a neighborhood with a prescriptive ranch-style height limit, the courtyard-based floor plan allows this family with active kids to be engaged with the outdoors. The predominant contrasting light and dark aesthetic of the exterior white stained shake siding and steel runs into the interior material palette throughout.

Below, one of two concrete frogs found during demo and excavation of the site sits watch over the site. Posted there during the entirety of construction, we've come to think of them as our guardian spirit frogs.

Sunset - Rendering by Anna Slowey

Rendering

Rendering

Glass and steel frame some magnificent views in our new residential project Sunset. We're excited to kick it off by sharing this rendering - a view of the entry through a series of stone site walls. The entry brings you in beneath the glass-enclosed bedrooms into a linear gallery space showcasing the owner's collection of art. 

Chickadee - Rendering by Anna Slowey

Rendering

On the blog today we're excited to introduce our new project we call "Chickadee," so-named after the small creatures that truly own this beautiful wooded lot here in Boulder. Situated on a stone plinth with a clean gable emerging out of stone site walls, this home sits as a contemporary design among remnant stone walls of the site's past. 

Upon entering the site from the garage, a floating glass breezeway connects you to the living spaces. After circulating to the east facing outdoor stone patio, a water feature connects to the historic farmer's irrigation ditch to allow the sound of waterscape to join the chorus of "chick-a-dee-dee-dee."

2021 Walnut - Build by Anna Slowey

Rendering - NW View

Working with existing structures and designing a complimentary new addition is always a welcome challenge and design exercise. At 2021 Walnut, we began with a turn of the century Victorian home that had been given a pop-top second floor addition in the 90's in the form of a "witch's hat." After being utilized as a vertically stacked duplex for many years, we began our transformation by updating the exterior forms and simplifying the massing...the "witch's hat" had to go. Replacing the "witch's hat" with a clean gable on the second floor provides spectacular views to Bear Peak. Gutting the interior and returning it to a single family home resulted a gracious open floor plan with modern amenities.

Zoned for multiple lots, a new structure was dropped into the adjacent yard. This three bedroom unit with a third floor office and roof deck with sweeping views of the Flatirons functions as the white Victorian's modern counterpart in sleek black stained wood rainscreen. 

Rendering - SW View

Existing details of the turn of the century Victoria home

Existing details of the turn of the century Victoria home

IMG_0414.JPG

Cherry Creek Modern - Breaking Ground by Anna Slowey

Rendering

Breaking Ground in Cherry Creek! Situated in the heart of Denver’s Cherry Creek Neighborhood; this modern home redefines the limits of conventional living. As a response to the surrounding urban environment, and adjacent Ross Cherry Creek Public Library, the project required a unique siting and massing approach to create a private courtyard retreat. The open floor plan is perfect for entertaining and family events as the interior gathering spaces and courtyard are united through four glass garage doors and large expanses of glazing. As construction continues, the advanced geothermal system is being installed; which will serve to both heat and cool the residence. We are looking forward to this project materializing to reveal the soaring wood beams and exposed steel structure, further adding to the unique fabric of the cherry creek neighborhood.

 

Cherry-Creek-Foundation-2.jpg