2021 Walnut - Build / by Anna Slowey

Rendering - NW View

Working with existing structures and designing a complimentary new addition is always a welcome challenge and design exercise. At 2021 Walnut, we began with a turn of the century Victorian home that had been given a pop-top second floor addition in the 90's in the form of a "witch's hat." After being utilized as a vertically stacked duplex for many years, we began our transformation by updating the exterior forms and simplifying the massing...the "witch's hat" had to go. Replacing the "witch's hat" with a clean gable on the second floor provides spectacular views to Bear Peak. Gutting the interior and returning it to a single family home resulted a gracious open floor plan with modern amenities.

Zoned for multiple lots, a new structure was dropped into the adjacent yard. This three bedroom unit with a third floor office and roof deck with sweeping views of the Flatirons functions as the white Victorian's modern counterpart in sleek black stained wood rainscreen. 

Rendering - SW View

 Existing details of the turn of the century Victoria home

Existing details of the turn of the century Victoria home

IMG_0414.JPG